Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2021 12:02 - Дамските връхни дрехи
Автор: christa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.01.2022 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Към връхните дрехи спадат зимните и пролетните якета, палтата, мантата, жилетките, грейките и суичърите. Този вид дамски дрехи се използват през по-голямата част от годината. Връхните дрехи са много практични за употреба. Може да се носят в ежедневието, за спорт, за свободното време, както и за по-делови и изискани събития. Бележат голямо разнообразие като артикули.

Зимните якета са любима дамска дреха. Съществува море от модели на зимни якета. Те се различават по отношение на дължината - къси, дълги и със средна дължина; по отношение на вталяването - с втален и със свободен силует/, по отношение на наличие на различни елементи като качулка, джобове, пухчета и др.

image

Модните дизайнери лансират и модели, които са непреходни във времето като парката, авиаторското яке тип бомбър/Monler, Pfilipp Plein/ и други подобни, които не слизат от подиумите години наред. Зимните якета се изработват от различни материи - памучни, шушлякови, сатенирани, лачени, матови, принтирани. Различен е и материала, който се използва за пълнеж /силиконова вата или гъши пух/, който оказва влияние върху термоефекта на якето. С най-високо качество се отличават зимните якета с гъши пух. Най - предпочитани са вталените модели с качулка, около която е поставена естествена кожа с по-дълъг косъм.

Пролетните якета се използват през преходните сезони пролет и есен. Обикновено са снабдени с тънък слой вата или пух. Има и такива, които са съвсем тънки, без вата само с хастар, които може да се носят дори и през лятото. Моделите условно могат да се разделят на елегантни и спортни. По-елегантните са с втален силует, без качулка, изчистени или декорирани с камъни и перли /например тип шанел/. По-спортните модели са с качулки, със свободен силует или снабдени със шнур на талията. Обикновено те не са декорирани. При пролетните якета отново най-разпространения модел е парката.

Суичърите също могат да се използват като връхни дрехи през пролетта и есента. Въпреки, че масово се носят в ежедневието, те са изключително подходящи за свободното време и за спорт. Качествените модели се изработват двуконечна, кардирана вата с високо съдържание на памук. Най-предпочитани са моделите, снабдени с качулки и джобове /Naketano/.

Като по-елегантни връхни дрехи се отличават палтата и мантата. Предпочитани са моделите с втален силует, снабдени с колани и джобове. Някои от палтата са с богати яки, гарнирани с естествена кожа с дълъг косъм, други са с качулки. Палтата се носят в ежедневието, за работа, но и за изискани събития.

 

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: christa
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6912
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол